Så kan du bidra

Oavsett om du representerar offentlig sektor, näringslivet, en utbildningsverksamhet eller dig själv som person är du välkommen att bidra till Sveriges Fontänhus Riksförbund eller valfritt Fontänhus.

Företag och organisationer

Som företag kan du vara till ett stort stöd genom att tillhandahålla praktikplatser och olika anställningar till de medlemmar som önskar återgå till arbetsmarknaden. Du kan anställa med bidrag från arbetsförmedlingen. Vi på Fontänhusen är behjälpliga i processen och finns alltid med som stöd.

Även sponsring i form av finansiella bidrag, produkter och tjänster är välkomna. Företag och organisationer kan bli stödmedlemmar hos ett enskilt Fontänhus (se respektive hemsida för mer information). De flesta Fontänhus har stöd från samarbetspartners som skänker en årlig summa pengar eller på annat sätt bidrar till Fontänhusens verksamhet. Om du vill bidra med pengar till Sveriges Fontänhus Riksförbund så kan du lämna ditt bidrag till Lis Asklunds Minnesfond. Skicka ditt bidrag till bankgiro 5960-8224 och märk talongen ”Lis Asklund”.

Kommuner, landsting och regioner

Kommuner, landsting och regioner har en avgörande roll i form av ekonomiskt stöd till Fontänhusen. Som regel ger kommunen ett verksamhetsbidrag som möjliggör ett Fontänhus verksamhet medan landsting/regioner bidrar med en mindre summa. De senaste åren har Socialstyrelsen gett bidrag till flera av Sveriges Fontänhus.

Skolor och utbildning

Skolor och utbildningsverksamheter kan bidra med kurser för Fontänhusets medlemmar. Vi tar emot praktikanter från socionomprogrammet, blivande behandlingsassistenter och de som läser vårdprogrammet med inriktning psykiatri eller motsvarande. Många studenter som har haft praktikplats i Fontänhus har även skrivit uppsatser om sina erfarenheter.

Privatpersoner

Som privatperson kan du bli stödmedlem och skänka bidrag till ett enskilt Fontänhus (se respektive hemsida för mer information). Om du vill bidra med pengar till Sveriges Fontänhus Riksförbund så kan du lämna ditt bidrag till Lis Asklunds Minnesfond. Skicka ditt bidrag till bankgiro 5960-8224 och märk talongen ”Lis Asklund”.

Du kan också praktisera i ett Fontänhus en tid. Kontakta ett Fontänhus för mer information.