Nyheter

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt från Sveriges Fontänhus Riksförbund.

Facebook Posts

4 days ago

Sveriges Fontänhus Riksförbund

Här har vi lite mer inspiration från Norge 😊

Oslo hoppas på att kunna få sitt tredje fontänhus - vi i Sverige har arbetsgrupper som vill öppna fontänhus i ett flertal kommuner, där vi hoppas & jobbar för att kommunpolitiker snarast fattar positiva beslut & väljer att finansiera ett fontänhus.

Søndre Nordstrand SV
Fontenehuset er et tilbud som kan nå mennesker med psykiske helseutfordriger på en enkel og effektiv måte.

Før sommeren vedtok Søndre Nordstrand bydelsutvalg å pusse opp Lofsrud Gård for utleie til Fontenehuset.

Søndre Nordstrand SV vil slåss for at bystyret tar Fontenehuset i Oslo sør inn i sitt budsjett for 2020.

Fontenehus Norge Fontenehuset i Oslo Fontenehuset Oslo Øst Oslo SV
... See MoreSee Less

View on Facebook

Projekt Fler Fontänhus drivs med hjälp av medel från Folkhälsomyndigheten. Tack vare projektet pågår nu diskussioner för att starta fontänhus i 8 kommuner!

Här ser vi Tracy, medlem på Fountain House Stockholm & en av dem som representerade SFR på workshopen som Folkhälsomyndigheten anordnade för organisationer inom idéburen sektor. Ett utmärkt tillfälle för samverkan och på så vis bli starka tillsammans!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Polisen har fått i uppdrag av riksdagen att utbilda sin personal i frågor om psykisk ohälsa och bemötande. Fountain House Stockholm var i går med på första utbildningstillfället där receptionspersonal från polisstationer deltog. Vårt deltagande var mycket uppskattat och fortsättning följer! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hej, säger vi i SFR:s styrelse!

Igår samlades vi - hälften i Stockholm och hälften i Göteborg. I styrelsen ingår medlemmar & handledare från olika fontänhus samt representanter från vårdförbundet, Länsförsäkringar & schizofreniförbundet. Alltid lika trevligt att ses och mycket att avhandla.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Senaste nytt från Projekt Fler Fontänhus!

Projektledare Sara hälsar välkommen till vår andra utbildning i att starta Fontänhus. Deltagarna kommer från Östersunds kommun, samordningsförbunden från Gävleborg och norra Västmanland, och Falun!

Se även bilder från när projektgruppen presenterade fontänhusmodellen på konferensen ”Samverkan när den fungerar som bäst” i Gävle förra veckan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att...

Det finns omkring 300 fontänhus världen över?

Vi arbetar alla efter samma modell & riktlinjer, med syftet att stödja människor som lever med psykisk ohälsa på vägen till återhämtning.

Olika fontänhus sammanstrålar ofta på konferenser & utbildningar för att utvecklas & utbyta erfarenheter. Förra veckan anordnades Young Adult training på Fontänhuset i Göteborg, i samarbete med två fontänhus i USA, och deltog gjorde fontänhus från Norge & Färöarna.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att…

medlemmar deltog under 2018 i verksamheten på något av fontänhusen i Sverige.