Nyheter

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt från Sveriges Fontänhus Riksförbund.

Facebook Posts

SFR sammanträder med chefer och styrelseordföranden i Göteborg. 11 av Sveriges 13 fontänhus finns representerade. 😊 ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Sveriges Fontänhus Riksförbund

Följ årets fontänhusjulkalender! Det är Fontänhus Jämtland Härjedalen som varje dag öppnar en ny lucka som berättar något om fontänhusmodellen. 🎄LUCKA 1

Såklart börjar vi denna kalender med att svara på frågan: Vad ÄR ett Fontänhus ?

- Ett Fontänhus är ett klubbhus för personer med psykisk ohälsa på väg till återhämtning. Medlemmarna deltar i verksamheten frivilligt, och efter egen förmåga. Man jobbar att bryta isolering, strukturera sin dag, ha en meningsfull uppgift, ingå i en gemenskap och för att stärka sin självkänsla.
Fontänhusen har en inbjudande och inkluderande miljö där människor oavsett bakgrund, svårigheter och ålder kan delta.

- Ha en trevlig första advent !
... See MoreSee Less

View on Facebook

Digi-inclusion sammanstrålar på Fontänhuset i Helsingborg och gästas av riksdagsledamoten Joakim Järrebring. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Fullspäckade dagar för digitaliseringsprojektet Digi-inclusion där vi haft möte med representanter från Svenska EFS-rådet, som finansierar projektet, och Jenny Hultqvist som kommer att bedriva forskning med deltagarna i projektet.

Vi ser fram emot att snart gå in i projektets genomförandefas!
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Sveriges Fontänhus Riksförbund

Som vi tidigare nämnt pågår på flera håll i landet arbete för att starta fontänhus. Några av dessa arbetsgrupper finns här på facebook - exempelvis Linköpings Fontänhus och Fontänhus Jämtland Härjedalen. Ett tips är att följa dem för att stötta & hålla sig uppdaterad på deras processer!Arbetet för att försöka till skapa ett Fontänhus i Linköping pågår självklart för fullt. I veckan var det bla möte med politiker från Hälso- och sjukvårdsnämnden 👌.
Veckan slutades med att gå på en kunskapsdialog om Peer support.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi är glada och stolta över att ha beviljats projektmedel från ESF för att under tre år kunna driva projekt Digi-inklusion!

Digi-inklusion syftar till att digitalisera alla Sveriges fontänhus. Arbetet är i full gång med att bilda tech-teams på varje fontänhus som sedan träffas på videomöten och på digitala kommunikationsplattformar. Vi ser fram emot hur detta kommer underlätta och utveckla möjligheterna för samverkan fontänhus emellan i framtiden!

Vi passade på att fota projektledare Sara och projektmedarbetare Christian när de igår träffades live i Göteborg. 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook

#speakyourmind

400 personer från 100 fontänhus gör sin röst hörd för att uppmärksamma psykisk ohälsa i den globala kampanjen #speakyourmind. Gör din röst hörd via länken nedan. Alla behövs!

www.gospeakyourmind.org/the-campaign
... See MoreSee Less

View on Facebook

Här ser vi gänget som gjorde succé i Östersund!

Eventet på World Mental Health Day i Östersund gästades alltså av medlemmar & projektledare från fem olika befintliga fontänhus. Nu håller vi tummarna för att ett fontänhus i Jämtland & Härjedalen snart blir verklighet!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Sveriges Fontänhus Riksförbund

WORLD MENTAL HEALTH DAY

Idag är dagen då världen uppmärksammar psykisk hälsa. Flera av Sveriges Fontänhus har anordnat evenemang i sina städer, här ser vi Fontänhuset Göteborg som bjöd på kaffe & bulle och spred ordet om Fontänhus på Järntorget.På Järntorget just nu! #worldmentalhealthday
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att…

medlemmar deltog under 2018 i verksamheten på något av fontänhusen i Sverige.