Nyheter

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt från Sveriges Fontänhus Riksförbund.

Facebook Posts

Så stolt över alla våra medlemmar och handledare som är med och skapar en digital utveckling för alla fontänhus i Sverige genom ESF-projektet Digi-Inklusion!
I onsdags var det Fountain House Stockholms tur att bjuda in till ett Veckomöte via vår videokonferensplattform Cisco Webex med temat Unga Vuxna!
Mycket engagemang från alla hus och bra reflektioner vad gäller erfarenhetsutbyte om hur man arbetar med just Unga Vuxna i ett fontänhus. Spännande att få vara del av denna utvecklingen i fontänhusvärlden!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vårt projekt digi-inkluison, finansierat av ESF, skapar många nya digitala mötesplatser och syftar till att öka den digitala kompentensen hos våra medlemmar.

Idag kunde medlemmar runt om i landet koppla upp sig för att ta del av en föreläsning om HBTQ som hölls av Stella från Fontänhuset Örebro. Vi är glada över det intresse och engagemang som projektet skapar, och möjligheterna att ta del av ny kunskap & knyta nya kontakter.Idag har vår medlem Stella föreläst om HBTQ ❤💛💚💙💜Tack vare Webex kunde många från olika fontänhus runt om i landet (och från USA!) vara med!
#fontänhus #psykiskhälsa #digiinklusion
... See MoreSee Less

View on Facebook

Glädjande nyheter från Lunds Fontänhus! Nya, större lokaler centralt i Lund. Så roligt att kommunen väljer att satsa på att motverka psykisk ohälsa och inser vikten av att ha ett fontänhus i staden.Dagens artikel i Sydsvenskan. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Clubhouse International - ICCD är fontänhusens internationella organ som bland annat verkar för att sprida fontänhusmodellen, kvalitetssäkra enskilda fontänhus samt påverkansarbete inom psykisk hälsa.

Här berättar vd Joel D. Corcoran om klubbhusens omställning till virituella fontänhus i Corona-tider, då fontänhusen i många andra länder är eller har varit fysiskt stängda.
... See MoreSee Less

View on Facebook

En ljuspunkt i dessa tider är vårt ESF-finansierade projekt Digi-Inklusion. Att vi genom det redan kommit en bra bit med vår digitala kommunikation är till stor nytta nu när digitala möten är att föredra.

Vi har sett allt ifrån att man har dessa möten för att strukturera sin dag tillsammans, träna ihop eller som på bilden - daglig digital fika, här på Fontänhuset Göteborg / Fountain house Gothenburg
... See MoreSee Less

View on Facebook

Med tanke på rådande situation med COVID-19 vill vi uppdatera om att verksamheten på fontänhusen och Sveriges Fontänhus Riksförbund fortsätter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I nuläget innebär det att samtliga Fontänhus håller öppet, men lokala avvikelser kan förekomma. Att hålla kontakten även med de medlemmar som inte fysiskt befinner sig på ett fontänhus är alltid en grundläggande del av arbetet och något vi fokuserar extra mycket på just nu. Det innebär att vi stödjer våra medlemmar på plats på fontänhusen, via telefon, digitala möten och sociala medier.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Känner du till folkhögskolan Gyllenhuset?

Här kan du läsa allmän kurs, specialanpassad för dig med psykisk ohälsa.
Gyllenhuset är ett samarbete mellan Fontänhuset Göteborg & Arbetarrörelsens folkhögskola med flera. För närvarande kan du läsa kursen i Göteborg, men förhoppningen är att den kommer kunna erbjudas även i andra städer framöver.

xn--a-folkhgskolorna-swb.se/kurs/gyllenhuset-allman-kurs/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att…

medlemmar deltog under 2018 i verksamheten på något av fontänhusen i Sverige.