Nyheter

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt från Sveriges Fontänhus Riksförbund.

Facebook Posts

Glädjande nyheter från Lunds Fontänhus! Nya, större lokaler centralt i Lund. Så roligt att kommunen väljer att satsa på att motverka psykisk ohälsa och inser vikten av att ha ett fontänhus i staden.Dagens artikel i Sydsvenskan. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Clubhouse International - ICCD är fontänhusens internationella organ som bland annat verkar för att sprida fontänhusmodellen, kvalitetssäkra enskilda fontänhus samt påverkansarbete inom psykisk hälsa.

Här berättar vd Joel D. Corcoran om klubbhusens omställning till virituella fontänhus i Corona-tider, då fontänhusen i många andra länder är eller har varit fysiskt stängda.
... See MoreSee Less

View on Facebook

En ljuspunkt i dessa tider är vårt ESF-finansierade projekt Digi-Inklusion. Att vi genom det redan kommit en bra bit med vår digitala kommunikation är till stor nytta nu när digitala möten är att föredra.

Vi har sett allt ifrån att man har dessa möten för att strukturera sin dag tillsammans, träna ihop eller som på bilden - daglig digital fika, här på Fontänhuset Göteborg / Fountain house Gothenburg
... See MoreSee Less

View on Facebook

Med tanke på rådande situation med COVID-19 vill vi uppdatera om att verksamheten på fontänhusen och Sveriges Fontänhus Riksförbund fortsätter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I nuläget innebär det att samtliga Fontänhus håller öppet, men lokala avvikelser kan förekomma. Att hålla kontakten även med de medlemmar som inte fysiskt befinner sig på ett fontänhus är alltid en grundläggande del av arbetet och något vi fokuserar extra mycket på just nu. Det innebär att vi stödjer våra medlemmar på plats på fontänhusen, via telefon, digitala möten och sociala medier.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Känner du till folkhögskolan Gyllenhuset?

Här kan du läsa allmän kurs, specialanpassad för dig med psykisk ohälsa.
Gyllenhuset är ett samarbete mellan Fontänhuset Göteborg & Arbetarrörelsens folkhögskola med flera. För närvarande kan du läsa kursen i Göteborg, men förhoppningen är att den kommer kunna erbjudas även i andra städer framöver.

xn--a-folkhgskolorna-swb.se/kurs/gyllenhuset-allman-kurs/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi tipsar om Radio Totalnormal, in och lyssna!Första sändningen blir den 5:e mars. Kom och lyssna då eller var med i programmet. Idag inledde vi också ett samarbete med Fountain Houses unga vuxna-grupp. Tillsammans ska vi jobba fram ett program riktat till unga med psykisk ohälsa. Det sänds 16:e april. Är du ung vuxen och nyfiken på radio Totalnormal och på Fountain House hör av dig på malin@radiototalnormal.se ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi på SFR blev inbjudna till ett möte hos socialminister Lena Hallengren tillsammans med Mind, NSPH, RSMH & SPES.

Vår ordförande Inger lyfte bland annat frågan om sjukersättningsregler som i nuläget hindrar eller försvårar möjligheten för en person med sjukersättning att gå ut i arbete.

Ett mycket trevligt möte och viktigt för oss att få dela våra erfarenheter, med hopp om förändring!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Fountain House har Digi-inklusionkick off med många nyfikna medlemmar. Fontänhuset Göteborg & Fontänhuset Motala finns med via Cisco videolänk.

Väldigt kul att se hur samarbetet mellan fontänhusen tar fart tack vare ESF-projektet och de digitala kommunikationsplattformarna!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att…

medlemmar deltog under 2018 i verksamheten på något av fontänhusen i Sverige.