Nyheter

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt från Sveriges Fontänhus Riksförbund.

Facebook Posts

Polisen har fått i uppdrag av riksdagen att utbilda sin personal i frågor om psykisk ohälsa och bemötande. Fountain House Stockholm var i går med på första utbildningstillfället där receptionspersonal från polisstationer deltog. Vårt deltagande var mycket uppskattat och fortsättning följer! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hej, säger vi i SFR:s styrelse!

Igår samlades vi - hälften i Stockholm och hälften i Göteborg. I styrelsen ingår medlemmar & handledare från olika fontänhus samt representanter från vårdförbundet, Länsförsäkringar & schizofreniförbundet. Alltid lika trevligt att ses och mycket att avhandla.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Senaste nytt från Projekt Fler Fontänhus!

Projektledare Sara hälsar välkommen till vår andra utbildning i att starta Fontänhus. Deltagarna kommer från Östersunds kommun, samordningsförbunden från Gävleborg och norra Västmanland, och Falun!

Se även bilder från när projektgruppen presenterade fontänhusmodellen på konferensen ”Samverkan när den fungerar som bäst” i Gävle förra veckan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att...

Det finns omkring 300 fontänhus världen över?

Vi arbetar alla efter samma modell & riktlinjer, med syftet att stödja människor som lever med psykisk ohälsa på vägen till återhämtning.

Olika fontänhus sammanstrålar ofta på konferenser & utbildningar för att utvecklas & utbyta erfarenheter. Förra veckan anordnades Young Adult training på Fontänhuset i Göteborg, i samarbete med två fontänhus i USA, och deltog gjorde fontänhus från Norge & Färöarna.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Du har väl inte missat Projekt Fler Fontänhus?

Vi driver #projektflerfontänhus med förhoppning om att fler personer med psykisk ohälsa får möjlighet till återhämtning genom fontänhusmodellen. Fontänhus i fler kommuner alltså! 🙂

Så här såg det ut när delar av projektgruppen var i Sala och berättade om fördelarna med fontänhus.

Är du intresserad av att starta en arbetsgrupp i din kommun? Kontakta projektledare Sara Call på projektflerfontanhus@gmail.com för mer information!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Sveriges Fontänhus Riksförbund

Sverigekonferensen med temat inkludering fortsatte med föreläsningar av MÄN för jämställdhet, Jan Beskow om suicidprevention och könsroller samt Maria Wikeby & Nina Möller som talade om kognitiv funktionsförmåga. Workshops med inspirerande Fontänhus och riksförbundets årsmöte avklarades.

Tusen tack till alla fontänhus & föreläsare!

Fontänhuset Göteborg / Fountain house Gothenburg
Vilken himla bra första konferensdag! Sånt team vi är! #sverigekonferens2019
... See MoreSee Less

View on Facebook

Fontänhusens årliga sverigekonferens pågår för fullt. Första dagen var en succé - Annika Strandhäll invigningstalade, Jenny Hultqvist presenterade aktuell forskning om fontänhus & Jihad Eshmawi från Hjärnkoll pratade om sina erfarenheter kring psykisk ohälsa & migration.

På kvällen bjöds det på soppa, livemusik & salsakurs på Fontänhuset Göteborg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Visste du att…

medlemmar deltog under 2018 i verksamheten på något av fontänhusen i Sverige.