Nyheter

Följ oss på Facebook för att ta del av senaste nytt från Sveriges Fontänhus Riksförbund.

Facebook Posts

Idag säger vi stort grattis på födelsedagen till vår ordförande Inger Blennow!

På Ingers 84-årsdag tycker vi att det är på sin plats med en hyllning och presentation av Inger som gör och har gjort så mycket för Fontänhusrörelsen.

Inger, uppvuxen i Göteborg och nu bosatt i Lund, är läkare, specialist i allmänpsykiatri och psykoterapeut. När hon gick i pension vid 78 års ålder fick det ideella engagemanget ta desto större plats. För sex år sedan fick Inger frågan om att bli ordförande för Sveriges Fontänhus Riksförbund, något hon tackade ja till nästan omgående. Att Inger brinner för mänskliga rättigheter visar sig även i ett stort engagemang i Amnesty och Afghanistankommittén.

Kontakten med fontänhus kom genom en föreläsning redan på 1980-talet, därefter var Inger med och startade Fontänhuset i Malmö 1984 och några år senare var hon även med i starten av Fontänhus i både Lund och Båstad. Sedan dess har hon kämpat för att sprida fontänhusmodellen och nu är det en viktig del i riksförbundets arbete där Inger drar ett stort lass.

De senaste åren har riksförbundet med Inger som ordförande fått en ökad bredd och kompetens i styrelsen, haft möjlighet att anställa projektledare för såväl ökad digital kompetens hos fontänhusens medlemmar som att starta fler fontänhus, samt haft en större närvaro i debatten om rehabilitering.

Vi frågar Inger om hennes hjärtefråga och svaret lyder: “Min hjärtefråga är att samla alla fontänhus till ett varumärke så att vi kan utgöra enad front i rehabiliteringsvärlden och bli en aktör att räkna med!”

Tack Inger för det fantastiska arbete du gör och grattis på födelsedagen!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Fontenehus: Besparende for kommunene. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Fontänhuset Göteborg är ett av de hus som tillfälligt håller stängt på grund av rådande rekommendationer. Att ändå få upprätthålla de sociala kontakterna och behålla en struktur i sin vardag är viktigt för alla människor, och i synnerhet för fontänhusens medlemmar.

Tack och lov är möjligheterna för att hålla kontakten med medlemmar och bedriva verksamhet digitalt & utomhus goda, här ser vi ett exempel på hur en vecka kan se ut!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Med tanke på rådande situation med COVID-19 vill vi uppdatera om att verksamheten på fontänhusen och Sveriges Fontänhus Riksförbund fortsätter, där vissa hus har valt att tillfälligt stänga sin fysiska verksamhet medan andra hus håller öppet. Många av fontänhusen har i nuläget valt att pausa intaget av nya medlemmar samt studiebesök.

Att hålla kontakten även med de medlemmar som inte fysiskt befinner sig på ett fontänhus är alltid en grundläggande del av arbetet och något vi fokuserar extra mycket på just nu. Det innebär att vi stödjer våra medlemmar på plats på fontänhusen och/eller via telefon, digitala möten, sociala medier och utomhusaktiviteter.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Det finns fler än 300 fontänhus, på engelska clubhouses, i världen. Clubhouse International - ICCD är vårt internationella organ som arbetar för att utöka, utveckla & stärka fontänhus/klubbhus och klubbhusmodellen världen över. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Under november månad kommer Hjärnkoll i Västra Götaland livesända kostnadsfria föreläsningar om psykisk hälsa.
Anmälan: therese@nsphig.se
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook
Visste du att…

medlemmar deltog under 2018 i verksamheten på något av fontänhusen i Sverige.